Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Corporate

Handel, kunst, lifestyle & design, … “The Dutch” zijn al eeuwen actief op deze gebieden. En de Nederlandse sierteeltsector loopt nog steeds voorop als het gaat om produktinnovatie, duurzaamheid, export en logistiek. Maar de corporate uitdaging is om opkomende landen voor te blijven in de concurrentie op de globale markt.

In een aanbod gedreven sector wordt het tijd om meer bezig te zijn met de vraag; wat bij de eindconsument leeft en wat eindconsument mobiliseert. Hoe kunnen deze bedrijven uit de Nederlandse sierteelt zich blijven onderscheiden op de steeds turbulenter wordende internationale markt?

Klik op onderstaande tabbladen voor resp. het business model ‘Beyond Flowers’, en enkele aansprekende toepassingen uit de praktijk die laten zien hoe je rondom bloemen en planten een boeiende en inspirerende lifestyle kunt neerzetten.

 


 • BEYOND FLOWERS: New Business Model

  Ernst Jan Bos van Bos Social Business en Marjolein Roeffel van Florifique ontwikkelden een new business model om bedrijven bewust te maken van de mogelijkheden om ongeziene marktkansen te kunnen aangrijpen. Het is geïnspireerd op de why-how-what filosofie achter de Golden Circle van Simon Sinek. Wat in dit model hierin innoverend is, is tweeledig:

  • Het genereren van nieuwe business door naast levende producten, ook aanverwante artikelen en belevings momenten aan te bieden: bij elkaar gepresenteerd op de winkelvloer maar ook via social media. Planten, bloemen en lifestyle producten staan bij en door elkaar. Mooi gestyleerd in een schap dat steeds wisselt van uitstraling al naar gelang het seizoen of wat actueel is (moederdag, Valentijn enz.). De bloemen en planten met de aanverwante artikelen versterken elkaar. Het effect is een sfeer die een positief gevoel of associatie opwekt. Denk bijv. aan trendy producten zoals een sjaal of paraplu of schrijfwaren in het thema chrysant of hortensia.
  • De totale regie achter deze aanpak moet niet productgericht, maar consumentgericht zijn. Fysieke events, online campagnes maar ook de verkrijgbaarheid qua timing en stijl moeten op elkaar aansluiten. Uitgangspunt is dat wat de eindconsument drijft en bezighoudt, altijd centraal staat.  

  Klik op de afbeelding om te vergroten: 

  BEYONDFLOWERS_infographic_1.0

  Interesse? Maak een afspraak via info@florifique.com of telefoon: 06-24436870 (Ernst Jan Bos) of 06-24164436 (Marjolein Roeffel).


 • Trendy

  Suggestie voor een ludieke win-actie waarbij een eindconsument een trendy gebruiksvoorwerp kan winnen. In het design komt natuurlijk het thema bloemen terug. Daarbij kan bijvoorbeeld steeds worden ingehaakt op de actuele ‘bloem van de maand’ of de ‘plant van de maand’ van Bloemenbureau Holland. Of op een actueel event, zoals bijvoorbeeld een EK of een WK in de sport (thema: tulp). Optioneel is het te winnen item te personificeren voor de winnaar of winnares.

  Voorbeeld van een ludieke marketing actie (suggestie)


 • Persoonlijk

  In opdracht van cyclamenzaden veredelaar Schoneveld Breeding ontwikkelde Florifique een kunstwerk waarin de cyclamensoort ‘Merengue’ prominent naar voren komt. Het eindresultaat is een gestyleerd portret van de bekende styliste/ondernemer Jetteke van Lexmond. De afbeelding komt terug als “all-over” print op een reiskoffer. Van deze trolley bestaat dus maar 1 exemplaar. Zij mocht ‘m in ontvangst nemen als dank voor haar lezing tijdens een inspiratie avond voor bloemisten, mede georganiseerd door Schoneveld Breeding. Klik hier voor meer floral portraits.

  Corporate: Floral Portrait in cyclamen thema

  Corporate: inspiratie-avond voor bloemisten georganiseerd door Schoneveld Breeding

  Corporate: inspiratie-avond voor bloemisten georganiseerd door Schoneveld Breeding

  Corporate: toepassing Floral Portrait op trolley

   

  Corporate: Floral Portrait van een bekende Nederlander


 • Sfeer

  Uit onderzoek blijkt dat de consument zijn inspiratie over bloemen vooral online of op de winkelvloer opdoet. Met name op de winkelvloer wordt hij echt verleid tot een aankoop (bron: Bloemenbureau Holland).

  Maar hoe zorg je voor die verleiding?

  Ernst Jan Bos en Marjolein Roeffel van Florifique nodigden in het najaar van 2015 een bekende professional uit de bloemen- en plantenwereld, Leandra de Boef, uit in het Florifique atelier. Aan haar de opdracht de in het midden van de ruimte geplaatste grote witte tafel ‘aan te kleden’ tot een sfeervolle presentatie. Het materiaal voorhanden: een voorraad aan mooie planten in fris witte potten, vrolijke accessoires – vele met bloemenkunst opdruk -, interieur decoratie en een glossy paneel met Floral Portrait in formaat 50×50 cm.

  Doel: zorg voor een gevoel van beleving bij bezoekers aan bijv. het tuincentrum waar je zo’n tafel zou kunnen tegenkomen. In een verhalende, verrassende setting. Opdat mensen de positieve emoties of associaties die zij krijgen bij hun ‘ontmoeting’ mee naar huis willen nemen. En op hun beurt anderen kunnen inspireren, offline of online. 

  Lees meer in het blog ‘Over inspiratie gesproken’ van oktober 2015.

  Corporate: 'Inspiratietafel' mini workshop

  Corporate: Leandra de Boef van Flora News en De Inspiratietafel

  Corporate: impressie van workshop

  Sfeerfoto: “This could be you” (suggestie win-actie van een gepersonificeerde Floral Portrait)

 

 

UA-39895135-1