Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Over Studio Florifique

Marketing, design en kunst

Studio Florifique is in 2005 opgericht in Rotterdam door creatief ondernemer Marjolein Roeffel. Zij combineert in dit bedrijf haar kennis en ervaring op het gebied van marketing, management consultancy, organisatie ontwikkeling en projectmanagement met haar ‘creatie-drang’ en passie voor de kleuren, vormen en sfeer romdom bloemen. 

Bloemen zijn een terugkerend thema binnen Studio Florifique. Bloemen bieden niet alleen inspiratie maar ook energie, verbinding, troost, schoonheid. En ze maken ons bewust van het principe van vergankelijkheid. Het idee dat alles wat bestaat, ook weer vergaat (opdat er weer iets nieuws kan ontstaan): zelfs daar schuilt een bepaalde schoonheid in. De missie van Studio Florifique is het vieren van het prachtige fenomeen bloemen. Een ode aan de enige échte kunstenaar onder ons: moeder aarde oftewel Pachamama. De naam “Florifique” ontstond uit de woorden “flor” (bloem) en “magnifique” (prachtig). 

Studio Florifique is op de volgende manieren actief op het snijvlak van marketing, design en kunst

 • Corporate (marketing) campagnes
  ‘Artistiek’ en ‘commercieel’ versterken elkaar in de door Studio Florifique ontwikkelde aanpak voor ondernemers in o.m. de sierteeltsector. De vernieuwende gedachte daarachter is samengevat in een overzichtelijke infographic “Beyond Flowers”.
 • Merchandising
  Ontwerp, productontwikkeling en marketing/verkoop van relatiegeschenken en accessoires, textiele toepassingen en ‘pattern design’ *.
 • Events, projecten, workshops
  … rondom kunst en cultuur, voor lokale, regionale of institutionele opdrachtgevers. Doelstelling kan bijvoorbeeld zijn: het opbouwen van een klant community of het toegankelijk maken van kunst en cultuur met het oog op burgerparticipatie.
 • Kunst en digital design in opdracht
  Schilderijen in olieverf of digitale foto compilaties (digital floral art).

* Accessoires: tassen, paraplu’s, sjaals, stropdassen, tablet sleeves, sieraden etc.
Textiele toepassingen: gordijnen, kussens, t-shirts, dekbedhoezen, karpetten, etc.
‘Pattern design’: ontwerp van florale patronen voor papierwaren, behang en interieur textiel.

 

Contact

Studio Florifique kan bedrijven of instellingen ontzorgen op het gebied van project management, merchandising of met marketing- of organisatie advies, inspiratie sessies, klankborden of events. Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking: 06-24164436 of info@florifique.com

Een specifiek werk gezien op deze site, of behoefte aan een kunstwerk of portret helemaal naar de eigen smaak? Neem contact op via bovenstaand telefoonnummer of e-mail adres.

 

Florifique trailer

 

UA-39895135-1