Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Community

Artiscoop

Community: ArtiscoopFlorifique is gevestigd in het Rotterdamse stadsgebied Hillegersberg-Schiebroek (HiS). Sinds begin 2014 bestaat in HiS het (online) kunsthuis Artiscoop. Opgericht door Marjolein Roeffel, met steun van de Rabobank Rotterdam, stichting Cultuur Concreet en het gemeentebestuur Hillegersberg-Schiebroek.

Bewoners uit de wijken kunnen nu veel gemakkelijker kennis maken met de aangesloten kunstenaars die in hetzelfde stadsgebied wonen en/of werken. Voor goede lokaal vervaardigde kunst hoeft men dus niet ver te zoeken. En doordat de meeste werken niet alleen te koop zijn maar ook te huur, is kunst nóg toegankelijker. Het kan zelfs allemaal online: met een betaalpasje reken je af, en vervolgens ontvang je bericht voor een aflever afspraak. Maar eerst een bezoekje brengen aan het atelier van de kunstenaar kan natuurlijk ook! Dit ‘online’ gebeuren wordt aangevuld met events, workshops en exposities in de buurt. Een voorbeeld is het event ‘Classic meets Modern’. Klik hier voor een beeldverslag.

Om terug te kunnen naar de ‘focus’ op Florifique, droeg Marjolein Roeffel dit initiatief over aan ondernemer Mark Desar. Klik op ‘Artiscoop in vogelvlucht’ voor een visuele terugblik. Of klik op het tabblad ‘Persbericht’ om het gezamenlijke persbericht van december 2015 te lezen.


 • Infographic: Artiscoop in vogelvlucht (klik om te vergroten):

  Community: Artiscoop

 • PERSBERICHT
  DOORSTART KUNSTHUIS ARTISCOOP

  Doorstart
  Online Marketeer Mark Desar uit Schiebroek wordt per 1 januari 2016 degene die het werk van Rotterdamse kunstenaars graag verder gaat promoten, in maar ook buiten Hillegersberg-Schiebroek (HiS). Het aandachtsgebied wordt dus breder dan HiS, maar blijft in eerste instantie binnen Rotterdam. Dit betekent meer consumenten en bedrijven die online lokale kunst kopen of huren. De doelstelling van Artiscoop wordt verbreed tot het promoten van professionele beeldende kunst binnen Rotterdam.

  Nieuw jaar
  Oprichter Marjolein Roeffel kan zich door deze doorstart weer gaan richten op het uitbouwen van haar eigen bedrijf Florifique, en op het creëren van beeldende kunst vanuit haar atelier in de Koraalstraat in Hillegersberg-Zuid. Zij zal de komende tijd Mark Desar met veel plezier gaan bijstaan. Beiden kijken uit naar een veelbelovend creatief en ondernemend nieuw jaar.

  Artiscoop door vrijwilligers en stagiairs
  Ook in het nieuwe jaar blijft Artiscoop een organisatie van vrijwilligers. Graag ontvangen we aanmeldingen via de website van lokale vrijwilligers en stagiairs die met de bestaande vrijwilligers willen meewerken aan de doelstelling van Artiscoop.

  ________________________________________

  ARTISCOOP
  Online kunsthuis
  info@artiscoop.nl
  www.artiscoop.nl
  contactpersoon:
  Marjolein Roeffel (tot 1-1-2016)
  Mark Desar (vanaf 1-1-2016)

UA-39895135-1